Módaje v dnešnom svete pojem veľmi dôležitý. Mnohé z nás sa chcú obliekať štýlovo a vyzerať dobre. Avšak naše postavy častokrát nie sú také ako by sme predvádzali na móle. Netreba však smútiť, stačí si len dobre zvoliť oblečenie, ktoré zakryje naše nedostatky a podčiarkne to, čo sa oplatí ukázať.

oblečení

Ženy nižšieho vzrastuby sa mali vyvarovať veľkým vzorom na oblečení a taktiež dlhým sukniam, v ktorých budete pôsobiť „utopene“. Vyhýbajte sa tiež veľkým sakám a celkovo objemným veciam a tiež podkolienkam, ktoré vás opticky ešte viac skracujú. Nevhodné sú tiež osminkové nohavice, ktoré vám zbytočne skrátia nohy. Naopak preferujte drobné vzory na oblečení, zvislé pásiky, kabáty a saká, ktoré budú vypasované a dlhé maximálne nad kolená.

Vysoké ženy, ktoré merajú od 180 cm viac by sa mali vyhýbať zvislým vzorom, ktoré by vás ešte viac predlžovali a mali by ste preferovať jednoduchšie strihy. Podpätkov sa kvôli vašej výške nemusíte vzdať, avšak určite je lepšie siahnuť po decentenejších podpätkoch do 10 cm než nosiť príliš vysoké topánky prípadne platformy. Takisto sa vyhýbajte príliš špicatým topánkam, ktoré opticky ešte viac predlžujú chodidlo. Noste skôr väčšie než malé kabelky, ktoré by pri vás mohli pôsobiť príliš drobne. Na oblečení sa snažte staviť na detaily ako na zaujímavý opasok, brošňu a podobne.

Ženy s hruškovitým typom postavyby sa mali vyhýbať riaseným, objemným a príliš širokým sukniam, ktoré by im dolným partiám zbytočne opticky pridávali kilá navyše. Vhodné je nosiť zvislé prúžky a drobné vzory, pričom naopak by ste sa mali vyhýbať veľkým vzorom a vodorovným prúžkom. V hornej partii sa snažte nosiť svetlejšie farby než to v dolnej partii voľte farby tmavšie.
Ženy, ktoré majú malé prsia by mali zvoliť topy a šaty s riasením v oblasti pŕs, ktorým si opticky zvýšite objem v týchto partiách. Vhodné je tiež vrstvenie alebo tiež volány. Vodné je tiež staviť na rôzne detaily na oblečení a tiež doplnky v podobe rôznych retiazok.

oděvy

Krátke nohypredĺžite vhodnou obuvou. Preferujte platformy alebo topánky, ktoré sú hlboko krojené. Snažte sa vyhýbať zaväzovaniu okolo členku. Taktiež by ste sa mali vyhýbať capri nohaviciam, prípadne ich kombinovať iba s vysokými podpätkai.