• V tomto článku si spravíme menšiu reprízu posledných MS v ľadovom hokeji 2017, ktoré sa konali v Nemecku a Francúzsku.

Majstrovstvá sveta ktoré sa konajú každoročne v máji, bývajú na Slovensku ale i v Európe sledovanou záležitosťou a formou zábavy či oddychu s kamarátmi a je to čas, kedy sa nachvíľu ako národ spojíme a fandíme chlapcom, ktorí reprezuntujú náš národ skoro pred celým svetom. Pre nás, ako Slovákov, sa to stalo určitou tradíciou a to hlavne od roku 2002, kedy náš národ, ktorý patrí medzi tie nenápadnejšie a menšie, vytrel zrak celému svetu a to tým, že sme vďaka svojej húževnatosti boli so všetkých týmov zložených zo svetových hviezd, tí najlepší a vyhrali sme zlatú medailu. A to je naozajstná pocta, ak si predstavíte, že o tento titul bojovali i Rusi, USA, či Kanada. Pritom iba v krátkosti spomeniem, že do roku 2000 sme boli iba začínajúci tím, ktorí sa s takou Kanadou či Ruskom nemohol rovnať. A práve o to viac nám chutil ten úspech a záujem médií zo sveta.

brankář

Píše sa však rok 2017 a sme tam, kde aj na začiatku. Netreba však dávať hlavy nadol a treba stále veriť. Štruktúra hokejových majstrovstiev sveta mužov v hokeji nám totiž aj v tomto roku ukázala, že sa s nami naďalej počítalo, ako s elitným týmom. Predsa sme boli zaradení do skupiny A a to s takými mužstvami ako:

Rusko, USA, Švédsko, Nemecko, Lotyšsko, Dánsko a Taliansko.
Nedá mi však nespomenúť, že situácia už nie je taká ako kedysi. Myslím to tak, že dnes nenájdete toľko „outsiderov.“ Tímy sú stále vyrovnanejšie, o takom Nemecku či Lotyšsku už nemôžeme povedať, že by boli „slabšie.“ Pred niekoľkými rokmi zrejme áno, ale už aj tieto tímy sa stávajú nebezpečné a dovolím si tvrdiť, že majú na postup do boja o medaile.

plocha

Máme však na to i my?
Žiaľ, posledné MS v hokeji nás o tom vôbec nepresvedčili. Ale aj tak si myslím, že na to máme aspoň v takej miere, ako spomínané Nemecko či Lotyšsko. Máme i dnes talentovaných hráčov v NHL, KHL i iných európskych ligách. Potenciál teda podľa všetkého máme, treba ho len správne využiť.