Spánok, respektíve plnohodnotný spánok je dôležitým prvkom v živote každého človeka a je vlastne nevyhnutný pre načerpanie novej energie, potrebný oddych a regeneráciu. Jeho pravidelná kvalita sa následne podpisuje pod naše zdravie a kondíciu, v neposlednom rade v akej nálade sa prebúdzame a strávime zvyšok dňa.
Kvalitu spánku ale dokážu ovplyvňovať rôzne faktory, okrem iného aj tie, ktoré máme priamo pred sebou.Mladá žena spí v posteli.jpg

  • To znamená, celkový vzhľad spálne, jej usporiadanie a vhodné osvetlenie. V neposlednom rade tiež posteľ a napr. kvalita matrace.

Z hľadiska osvetlenia dokáže byť silným faktorom takisto jeho sfarbenie, ktorá sa dokáže priamo podpísať pod našu náladu, respektíve psychický stav (aj keď si to možno neuvedomujeme). V tomto prípade môžu byť praktickým, moderným a zároveň úsporným prvkom led pásy https://www.ledprodukt.sk/13-led-pasiky-5m. Jednoducho ich umiestnite na ľubovoľné miesto a získate atraktívne, no zároveň sympatické osvetlenie alebo podsvietenie, pričom môžeme vravieť o zaujímavých farebných variantoch ako v prípade led pásikov RGB.

  • Nemusíme vravieť len o osvietení postele, ale takisto zrkadla, skriniek, políčok, či napr. schodiska, atď.
  • Forma led pásikov ponúka praktické možnosti a široké využitie, ktoré v neposlednom rade určujete predovšetkým vy.

Posteľby mala byť vždy upravená, čo je upokojujúcim psychickým faktorom, to ale samozrejme viete. V mnohých prípadoch ale nemusí ísť iba posteľ samotnú, ako skôr o kvalitu jejmatrace.Farebné sviečky.jpg

  • A opäť nielen kvalitu, ale aj vhodné parametre matrace, ktorá sa musia prispôsobiť vašej výške, hmotnosti a tiež obľúbenej polohe pri spánku.
  • Rovnako by nemala byť stará, respektíve opotrebovaná a preležaná.

Vhodná matrac sa vám musí vedieť dokonale prispôsobiť a v takomto stave vydržať minimálne 5 rokov. Ak sú problémy so spánkom pravidelnejšie, je vhodné zvoliť kvalitný zdravotný matrac.