Majte na pamäti, že pravdepodobne budete môcť stále nosiť niektoré z odevov, ktoré už máte vo svojom šatníku, aj keď budú potrebovať niekoľko úprav.Ak nechcete vyhodiť veľa peňazí na oblečenie, ktoré budete nosiť len pár mesiacov, tak sa držte toho, aby ste vybrali nejaké solídne základy, ktoré sa dajú ľahko kombinovať. Týmto spôsobom máte dosť veľa možností na to, aby ste sa dostali cez dlhé tehotenstvo, ale neutratíte až tak moc financií, ktoré budete potrebovať po tehotenstve.  Napríklad si zaobstarajte pohodlné, ale vkusné džínsy, pekné šaty, tuniky, košele v neutrálnych farbách, ktoré môžete kombinovať s vestami, sakami, kardigánmi, šatkami a podobne.těhotná žena.jpg
Nájdite si legíny pre dni, keď skutočne potrebujete pohodlie. Pružnosť legín umožňuje maximálne pohodlie a môžete ich nosiť aj s dlhšími materskými košeľami a šatami. Podobne aj nohavice na jogu v tmavom, pevnom farebnom odtieni vám môžu dodať pohodlie s trochou štýlu.
Vyberte si mäkké a pohodlné spodné prádlo, ktoré vás bude sprevádzať celým tehotenstvom. Vyberte si spodnú bielizeň, v ktorej sa cítite dobre, a ktorá vás príliš nesťahuje. Pre ešte väčšie pohodlie sa rozhodnite pre priedušnú tkaninu, ako je bavlna. Nezabudnite si tiež zaobstarať niekoľko podprseniek, ktoré sa budú prispôsobovať vášmu poprsiu, ktoré bude počas tehotenstva rásť.mateřstv.jpg
Spýtajte sa svojich priateľov a rodiny, ak bola niektorá vaša príbuzná alebo kamarátka tehotná, či si môžete požičať oblečenie. Pretože materské oblečenie sa nosí iba niekoľko mesiacov, vaši priatelia a rodina, ktoré boli tehotné, pravdepodobne majú nejaké podobné oblečenie, ktoré si môžete požičať. Navyše, väčšina mamičiek je viac než ochotná pomôcť, pretože vedia, aké ťažké je tehotenstvo!
Nakupujte vo svojich obľúbených obchodoch (napr. H&M). Mnoho známych obchodov s odevmi má tiež materské sekcie. Stačí sa opýtať, kde je táto sekcia, a budete si môcť nájsť oblečenie svojich obľúbených značiek.