Skutočne mnoho ľudí využíva aktívne svoj smartfón. Či už na bežne úkony či na rôzne aplikácie. To dobre vedia aj mobilný operátori, ktorí ponúkajú veľké balíky dát za nízke sumy. To nás núti tráviť na internete oveľa viac času. No mobil sa dá využiť aj efektívnejšie. Sú mnohé náučné aplikácie. A tiež aplikácie, ktoré vám pomáhajú s postavou. Tréningy, jedálničky a hlavne vám určite pomôže meranie krokov. Aplikácia, ktorá vám meria kroky po celý deň. Dokáže vypočítať množstvo prejdených poschodí, prevýšenie či priemernú rýchlosť chôdze. Nevýhodou však je, že mobil musíte mať stále so sebou. Ale existuje lepšia varianta.

hodinky
 
Inteligentné hodinky               Inteligentné hodinky sú veľkým hitom. Stačí ich mať na ruke a merajú vám tep, kroky či spálené kalórie. Sú výborné na celkový prehľad vašej športovej aktivity. To však nie je všetko. V spánku vám budú merať vašu aktivitu. Ráno si môžete pozrieť vašu najtvrdšiu fázu spánku a naopak, kedy ste nespali tvrdo. To dokážu každé hodinky aj nižších cenových kategórii. Avšak značky ako Garmin, Apple či Samsung ponúkajú zbierku takýchto športových hodiniek priamo na spárovanie s vašim mobilným zariadením a dokáže ho z časti nahradiť. Na displeji hodiniek sa vám zobrazí správa, email či hovor, ktorý vám prichádza na smartfón. Čo málo kto očakáva od hodiniek je možnosť GPS navigácie a prijímanie hovorov. Sú určité typy, ktoré odopnete a môžete telefonovať priamo pri uchu.

iphone
 
Michael Kors                         Hodinky populárne najmä u ženskej časti populácie. Moderné, luxusné prevedenie vyčaria úsmev na tvári nejednej slečne či pani. A už aj tento hodinový gigant prišiel so smart modelom. Na prvý pohľad takmer nerozoznateľné od bežných kovových hodiniek. Takže dámy, ak sa vám športová verzia nehodí, tieto sú určené práve pre vás. Takisto ich spárujete s mobilom a všetky dôležité informácie si môžete prečítať priamo na vašej ruke.